torsdag den 13. august 2015

Start, klar, parat!


Startskudet for vores rejse er her i Danmark. Siden mandag har vi været på forberedelseskursus med Afrika In Touch (AIT) på Diakonhøjskolen i Aarhus. Her har vi sammen med 6 andre volontører, som skal til Uganda, Cameroun og Indien, haft forskellige oplæg. Vi er blevet forberedt på de forskellige udfordringer, der kan være ved at være volontør i et  helt fremmed land med en anden kultur. Nogle overskifter for modulerne er kulturmøde, ulandsproblematikker, afrikansk kirke, frivillighed, konfliktløsning, bæredygtigt volontørarbejde, samarbejde og undervisning i afrikansk kontekst.

Oplæggene har været meget interresante og lærerige. Vi er hovedsagligt blevet undervist af de ansatte i AIT, som alle har en lang baggrund i missions- og volontørarbejde. Tirsdag mødte vi Stine og Lene, som lige har været volontører på Trinity School. De introducerede os for livet på skolen, og viste os en masse billeder. Det var spændende at høre om de mennesker, som vi kommer til at være sammen med dernede. 

Hele AIT's voluntørhold for efteråret 2015.
Mandag aften havde vi besøg af tidligere voluntører, der lavede Afrikrea med os.

Vi er trætte og glade efter et fantastisk kursus, hvor vi har mødt en masse søde mennesker. Om 10 dage rejser vi fra Kastrup mod Qatar og derefter til Uganda. Vi skal følges med 3 volontører til Uganda (Maria, Kristina og Jonahtan), hvor de skal bo på en farm. Herfra tager vi videre til Tanzania. Uganda-folkene bor kun 3 timers kørsel fra os, så dem får vi en del at gøre med, og kan dele oplevelser og erfaringer. 

Nu mangler vi kun at pakke, sige farvel og holde udsendelsesgidstjeneste i Aulum. Vi glæder helt hysterisk, og vi står allerede med det ene ben i Tanzania :-) Tutaunana!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar