tirsdag den 8. september 2015

Downtown Bukoba!




Her i weekenden havde vi virkelig fart over feltet. I sidste indlæg fortalte vi om besøget hos Anna Marie, hvor vi mødte Mette. Lørdag havde vi aftalt at udforske byen lidt mere. Mette tog med fordi hun havde sovet hos os, og havde lyst til det.

Vi startede med at gå i Fido Dido, som er den butik, der mindre mest om et supermarked. Her betjenes man af en halvgnaven inder og hans ikke-englesk-talende assistent. Butikken er ikke større end 35 cm2 og ”kølerdisken” er to køleskabe med smør, kylling og juice. Det er dog utrolig dejligt med en butik, hvor man kan få lidt genkendeligt.


Efter  Fido Dido gik vi en tur på markedet, som består af en hel masse små boder, kaldet dukaer, hvor man i nogle kan købe grønsager og frugt (tomater, agurker, kartofler, ingefær, annanas, meloner, gulerødder, papaya, peperfrugt osv.) Desværre er det ikke mango-sæson før januar, men vi håber der dukker nogle op i december. I andre boder kan man købe flettede kurver, tøj, trommer og i nogle plastikting. Derudover er der to ”torvehaller”, hvor man kan købe ris, bønner, nødder, krydderier, fisk, kød og andet. Alt er meget billigt.  F.eks. koster 1 kg. løg 1000 Tsh. hvilket svarer til 3,5 DK kr. Det samme gør en annanas.










Vi mødte lige en mand på vejen, som havde en levende høne i hånden.. Ikke lige noget man ser hver dag i Danmark. 
Vi søgte lidt mere specifik efter noget stof, som vi kan få syet tøj af. Vi kiggede en masse steder, og stofferne er i mange forskellige farver, mønstrer og kvalitet. Vi købte noget i en butik (Totoos) som Anna Marie havde anbefalet og senere købte vi noget inde på markedet. Nu mangler vi bare at finde en dame, som kan sy noget tøj til os, men det har Lena heldigvis lovet at hjælpe os med.


Hen på dagen tog vi på Hamptons, som er en cafe og restaurant, der er ejet af et tanzaniansk ægtepar, der har boet i England i mange år. De vil gerne have stedet til at være lidt mere moderne og med lidt højere standart. Altså meget godt (og billigt) mad. Vi kom i snak med ejeren Marie, som er utrolig sød og meget interesseret i os. Da vi nævnte at vi synes det var svært at finde kød, så forslog hun straks at sende en af hendes ansatte med for at hjælpe os. Så vi fik købt kød, internet til Mette og hævet penge ved hjælp af Adina, som desuden er gravid og skal føde i oktober. Vi er blevet inviteret på barselsbesøg hos hende til den tid, hvilket vi har takket ja til. Som afslutning gik vi hen på ELCT hotellet, hvor der er gratis og hurtigt Wifi.





Adina
 Vi er helt høje på byen, menneskerne og mulighederne, og begynder at finde os godt til rette. Men der er også langt fra skolen med struktur til det kaotiske marked. Vi prøver at holde balancen og finde vores måde at gøre tingene på, men vi har stadig kun været her i ca. to uger.

Noget, der er helt specielt for Tanzania, er menneskerne, der er så åbne ligesom Marie fra Hamptons og gravide Adina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar