tirsdag den 22. september 2015

Ferie og afslutningsceremoni


Vi har i et stykke tid kunne lugte vestjyder her i det nordlige Tanzania. Så i fredags fik vi besøg af Karoline og Asta fra Lemvig. Vores skole holder ferie indtil den 28. September, så det er perfekt til lidt underholdning. Pigerne er volontører fra Danmission, og arbejder i Nkwenda på Youth centre og en bibelskole. De kom for 3 mdr. siden med Danmissions unge, hvor de rejste rundt for at se DM’s forskellige projekter i Tanzania.

Vores ferie startede i torsdags, hvor skolen holdte en lille afslutning. Der var lidt ”ekstra god” mad (knust ko og ris…) og de bedste elever fik uddelt priser. Ceremonien var meget højtidligt, fordi head teacher Johnson holdte en meget lang tale, hvori han opfordrede eleverne til at holde disciplinen i ferien. På hvert klassetrin blev de 3 elever med højeste gennemsnit fremhævet, og derudover var der en pris for ”The most polite”, ”The most obidient” og ”The best english speaker”. Børn i alderen 4 til 12 år fik disse priser. Det er meget anderledes at få karakterer og blive bedømt i så ung en alder. Mange af børnene forstod det ikke rigtigt og mange bliver glemt, men det er også tydeligt, at det kan motivere især de ældre elever til at gøre sig umage.
Alle klasser skulle stå pænt på række














Fredag eftermiddag ankom Asta og Karoline, og selvom vi aldrig har mødt hinanden før, så snakkede vi nonstop. Det var dejligt for alle at snakke med nogle nye mennesker (fra DK), der forstår, lytter og fortæller. Vi brugte aftenen på at lære hinanden at kende, og snakke om fælles bekendte. Vi fyrede op for humoren, og nød at snakke dansk.


Asta og Karoline

Lørdag viste vi pigerne byen, og de måbende over dens overflod af madvarer og muligheder. Nkwenda ligger langt ude på landet, hvor strøm, vand og internet er meget usikkert. Vi to bypiger fik vores afrikanske tilværelse sat i perspektiv til deres meget primitive hverdag.

Om aftenen var vi blevet inviteret på kaffe og aftensmad hos Anna Marie sammen med to andre piger Ida og Emma fra Aarhus. Pigerne er udsendt som volontører af deres gymnasium og har rejst rundt i Tanzania inden, de endte i Bukoba. De arbejder på en secondary school i nærheden af os. Derudover kom Mette fra ELCT, og vi endte med at være 7 danske piger og Anna Marie samlet.


Ida og Emma


Ellers har vi de sidste par dage hyggeligt os med de søde jyder og nydt deres selskab rigtig meget. I morgen (onsdag) tager vi til Uganda, for at besøge Kristina, Maria, Jonathan og nu også Miriam, som er AIT’s globalfortæller. Hun har boet i Uganda den sidste uges tid, og tager i weekend til Tanzania, hvor hun skal bo hos os de næste par uger. Men lige nu glæder vi os rigtig meget til at se dem igen, og se hvordan deres hverdag fungerer.


I skal da ikke snydes for udsigten over Victoriasøen i solnedgang



1 kommentar:

  1. Kære Sofie og Emma! Tak for alle jeres billeder - det er godt at se, at I har det godt. Vi tænker, om I kan lide maden. Den ser ikke så spændende ud.
    Kærlig hilsen fra
    Pei Fen og Jens

    SvarSlet