fredag den 16. oktober 2015

Lidt om hverdag, udfordringer og håb

Her tilbage i Tanzania skal vi i gang med hverdagen igen. Vi er begyndt at have et fast skema, hvor vi underviser, laver ekstra hjælp og andre praktiske opgaver. Vi underviser begge et par gange om ugen.
Emma underviser i matematik og science, og Sofie tager engelsktimerne og en del Vocational skills – tit sammen med Emma (håndarbejde, sang, musik mm.) Det er udfordrende og spændende at undervise. Der skal forberedes en del, og man bliver hængt op på sin egen faglige kunnen, men det er dejligt at have noget reelt at give sig til. Det er også vigtigt at vi viser lærerne en anden form for undervisning, der er mere varieret, sjov og pædagogisk.




Nogle timer om ugen bruger vi på at give ekstra undervisning til de svageste elever i matematik og engelsk. Vi vælger de elever, som får laveste karakterer, og som lærerne udpeger. Vi er overrasket over, hvor svage nogle af elever er. Selvom skolen som helhed klarer sig utrolig godt eksamensmæssigt, så findes der en håndfuld børn, der fuldstædigt har mistet tråden. Nogle kan ikke alfabetet, tallene, plus/minus, stave osv. Ved mange skal man begyndte helt fra start, og gøre det til en leg at lære. Det virker til tider håbløst, men vi bliver stædigt ved, så eleverne en dag kan være på niveau med resten af deres klasse.





Selvom nogle børn synes at være fuldstændigt tabt, så er der håb. Det oplevede vi i al fald da Sofie og Mirjam sammen med tanzanianeren Anitha besøgte Tomanini bør´´´´´´æderes klasse.fuldstændigt tabt, så er der håb. Det oplevede vi i al fald da Sofie og Mirjam besæderes klasse.Tomaini gadebørnehjemmet. Børnehjemmet er en del af ELCT (Evangelican Lutheran Church of Tanzania), og er startet af en svensk kvinde. Derfor kommer meget økonomisk støtte fra Sverige. Hjemmet køres af Sister Adventina, som har være der siden dag 1. Vi blev modtaget med sang og dans af børnene på hjemmet. (omkring 60 børn) Vi blev selv budt op til dans, og børnenes frimodighed smittede af på os. Efter sangene fortalte nogle af børnene deres historier. Et par ældre drenge fortalte, hvordan de på hver deres måde var endt på gaden, levet der, fundet Tomaini, boet på hjemme og til sidst afsluttet secondary school. Et par af drengene skal til af begynde på læreruddannelser rundt om i Tanzania. En af dem sagde: ”Good knows where we come from and where we are heading.” Han var startet som et nul, og skal nu på college. Alle drengene havde energi og lyst til selv at gøre en forskel for andre gadebørn. Derfor er de stadig en del af Tomaini, og hjælper til der.







En af de seje drenge, der først var gadedreng, men nu skal på college. Hans spørgsmål til os var "What is the biggest problem facing Denmark right now?" 

Drengen i den grønne trøje er lige kommet til Tomaini. Han var fantastisk til at spille tromme.
Sofie sammen med Sister Adventina og Anitha

Uheldigvis har Emma siden sidste onsdag været syg med feber og ondt i maven. Efter et par dage besluttede Sofie og Miriam, at hun skulle på hospitalet, for at blive undersøgt for Malaria. Så Emma og Miriam tog på det private Hospital i Bukoba, hvor de blev mødt med en bygning, der ikke lignede et hospital, men nærmere noget der lignede et hotel. Emma blev tjekket for både Malaria og urinvejsinfektion, hvor det viste sig, at hun havde urinvejsinfektion. Derfor har Emma den sidste uge lagt i sengen og taget medicin i håb om hurtigt at blive rask igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar