mandag den 2. november 2015

Et glimt af en (helt) anden verden





I de sidste to uger har programmet været familiebesøg og rapportskrivning. Vi har i alt været ude og besøge 60 familier, hvor et eller to af børnenes skolegang er sponsoreret af danskere. To gange om året skal disse sponsorer have en opdatering fra Mushemba Foundation omkring deres sponsorbørn. Det er så vores (lidt omfangsrige) arbejde.




Besøgene har været helt vildt spændende, lærerige, rystende, glædelige og fyldt med taknemmelige forældre. Vi var ca. 20 min ved hver familie, og skulle samle op på det sidste halve år af deres liv. Vi dokumenterede alder, skolegang, arbejde, bolig, dødsfald, nytilkomne familiemedlemmer, økonomisk situation osv. Mange af børnene bor faktisk slet ikke med deres forældre, men hos bedstemødre eller andre slægtninge. Generelt var besøgene faktisk positive. Selvom de bor i utætte huse og ikke har penge til næste dag, så er de smilende og imødekommende. De takker Gud for det de har, og for at børnene går på MTS. Deres største ønske er en bedre fremtid for deres børn, hvilket jo heldigvis er muligt med Mushemba Trinity School.







Nogle familier er så heldige at have det gode lys (den til venstre), mens nogle må nøjes med det lokale lys, som er en olie lampe lavet af en gammel dåse (den til højre)


Vi spurgte Lena, hvordan disse familier kan holde det ud. Hvordan de kan være i deres egen krop og bære sig ad med at leve fra dag til dag. Lena tænkte i lang tid og svarede, at de slapper af i det, og at Gud hjælper dem gennem det. Det er det eneste de kender til, og det er deres liv. Også selvom det til tider er et sølle liv.

Vi vil give jer et eksempel på en familie og en pige, der lever under svære vilkår, men stadig klarer sig, og har masser af håb.


Dette er Elivia. Hun er 8 år gammel og går i Nursery 2, hvilket svarer til førskole/0. klasse.  Hun bor sammen med sine to søskende og sin mor. Hendes far er ikke til stede i hendes liv. Familien har ikke særlig mange penge og det hus, de bor i, har kun et værelse og et faldefærdigt køkken. Elivia er den eneste i familien som går i skole, da hendes storebror ikke har lyst, fordi han har gået sin klasse om så mange gange.  Elivia har været sponserbarn i et års tid, og hun elsker skole. Da hun kom til MTS kunne hun ikke engelsk eller matematik, men hun bliver bedre for hver dag der går. Hun har stadig problemer med skolen, men Elivia arbejder hårdt, og man kan mærke, at hun virkelig brænder for det. Uden Mushemba Foundation ville Elivia ikke kunne gå i skole og blive en rollemodel for hendes storebror eller have en fornuftigt fremtid foran sig. Elivia er et af de mange gode eksempler på, at det er muligt at forandre et barns fremtid, og at det hele faktisk kan ende godt.

Elivia's mor og lillebror

Deres køkken 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar